Nyolcadik fejezet

Drágáim!
Tudom, hogy azt mondtam, hogy csak kéthetente hozok majd részeket, de most úgy alakult, hogy megtudtam írni a részt hamarabb és gondoltam megleplek titeket vele! Köszönöm a hozzászólásokat és a pipákat is, rengeteget jelent! Tudom, hogy nem lett valami hosszú rész, de most csak ennyit terveztem és azzal is tisztában vagyok, hogy minden zavaros, de idővel minden kiderül! Remélem elnyeri tetszéseteket a rész! Jó olvasást!
Alexis


2014. február:

[ zene ]
Halkan kopog az eső a házak tetején. Az utak csillogva verik vissza az utca lámpák fényét az eső által keletkezett tócsákról. Csend uralkodik mindenhol. Nyugalom árad a tájból, a csillagokból. A hold fényes ragyogással világítja be az autópályát, megkönnyítve az éjszakai utat a sofőröknek. Békesség szele lengi be a várost. Minden házban szeretet és boldogság található. Mindenhol kivéve egy telepjárót, ahol tapintani lehet a feszültséget. A lány könnyes szemekkel néz ki a semmibe. Szemléli hátha észre vesz valamit vagy valakit. A fiú idegesen szorítja a kormányt. Izmai megfeszülnek, ahogy arra gondol, hogy vajon mi történhetett közöttük. Mikor romlott meg a kapcsolatuk ennyire. Elvégre volt közöttük vonzalom, amikor eldöntötték, hogy egy párt alkotnak ezentúl. Bár már a kezdetek sem voltak zökkenő mentesek, ugyanis a lány segítségért ajánlotta fel magát a fiúnak. Milyen szomorú, hogy valakinek ilyen elhatározásra kell jutnia. De kétségbeesett, hogy nem tud majd segíteni az anyukájának, így megtette. 
Ahányszor a volán mögé ülök eszembe jut, hogy ez milyen jó kezdete lehetne egy történetnek. Könyvbe illő a kapcsolatunk Cassy-vel. Csak senki nem tudja, hogy hogyan is akadtunk igazából egymásba. Mindenki azt gondolja, hogy a videó klip forgatásán szimpatizáltunk egymással, majd elkezdtünk találkozgatni. Ami igaz is lehetne, ha nem esik meg egy beszélgetés közöttünk. Ha az kimarad, csak egy átlagos ismerkedős történet lenne, de ha tudnák azt ami valójában történt, mind Őt mind engem elítélnének. Nem értenék meg, amíg nem kerülnének olyan helyzetbe, amibe Ő került. Tény, hogy szimpatikus volt. Az is tény, hogy elgondolkoztam azon, hogy elhívom vacsorázni. De a dolgok nem így alakultak: Ő megjelent, felajánlott valamit, amit elfogadtam. Bár okosabb lettem volna akkor. Nem tenném tönkre az Ő életét is, de ragaszkodott hozzám. Sőt, még most is. Milliószor mondtam neki, hogy menjen és élje az életét, nemet mondott és mellettem maradt. 
- Nézd, mi az ott? - felemelt keze felé kapom a fejem. Lábam a fékre taposom, majd leállítom a motort. Gyors mozdulatokkal szállok ki a kocsiból, amint felfogom, hogy kit látok egy elhagyatott padon kuporogni. Közelebb megyek hozzá, majd megállok vele szembe. Arca kifejezéstelen. Szemei üvegesen merednek a semmibe. Ajtó csapódás, majd jelenik mellettem Cassy. Aggódás sugárzik minden mozdulatából. Kezét végig simítja a padon ülő lány vállán, aki az érintésre összerezzen. Csendesen szemlélem a történéseket. Meglep Cassy közvetlensége. Barátságos mosoly jelenik meg arcán majd közelebb húzza magához a zokogó lányt. Kezét nyugtatólag hátára teszi majd köröket kezd leírni, hogy csitítsa Sel zokogását. Már a külváros utcáit jártuk, mikor megkérdezte, hogy miért kellett ilyen hirtelen ott hagyni anyukáját. Nem tudtam a szemébe nézni és megmondani neki, hogy azért, mert Selena anyukája felhívott, hogy a lánya bajban van és eltűnt. Nem tudtam megmondani neki azt, hogy azután a lány után fogok szaladni, aki összetört. De nem kellett hangosan kimondanom. Rájött magától is a hallgatásomból. - Segíts! - kék szemeit mélyen az enyémbe mélyeszti és vár, hogy megmozduljak. Egyik kezem Sel lábai alá csúsztatom, a másikkal pedig a hátát támasztom. Erőtlenül öleli nyakam és hagyja, hogy az autóba ültessem. Cassy a hátsó ajtót tartva vár, hogy végre betegyem a lányt. Mikor megbizonyosodik róla, hogy biztonságban van, leveszi kabátját és a hátára teríti a hátsóülésen összegömbölyödött testre. Becsapja az ajtót majd engem kikerülve ül vissza helyére. Erőt veszek magamon és beszállok az autóba. Gyújtást adok a motornak mire az hangosan felbődül. - Hozzánk vigyük - visszautasítást nem tűrő hangon adja ki az irányt.
Csend uralja a járművet. Látom Cassy-n, hogy megbántottam. Megfogom combján nyugtatott kezét. Rám sem emeli tekintetét miközben finoman elhúzza kezét és összefonja mellkasán, úgy néz tovább a messzeségbe, az eső áztatta tájra. Teljesen érhető reagálása. Én se szívesen engedném a helyében. A visszapillantó tükörben látom, ahogy Selena figyelemmel kísérte az előbbieket. Fájdalmat és sértettséget olvasok ki tekintetéből, ami felháborít. Semmi joga nincs arra, hogy így érezze magát. Ő volt az, aki kidobott engem.Erősen szorítom mindkét kezem a kormányra. Szemem az útra szegezem és kiszorítok minden gondolatot az agyamból. Élesen befordulok a kocsifelhajtómra. Leállítom a motort és várakozóan nézek a mellettem helyet foglaló lányra. Nagyot sóhajt és kinyitja az ajtót. Csalódottan követem és látom, amint segít vendégünknek a kiszállásban majd az ajtó felé kezdi terelni. Lezárom a kocsit és követem őket. Amikor belépek a házba az emeletről fény árad, ami tudatosítja bennem, hogy Cassy a vendégszobába vitte Selenát. A bárpulthoz leülve veszek a kezembe egy üveg whisky-t. Meghúzva, nyelem le a maró folyadékot. Jóleső ismerős érzés kerít hatalmába. Milliószor megismétlem azt a mozdulatot, mikor mozgást vélek felismerni a lépcsőn. Hamarosan alak is társul az árnyékhoz. Fáradt, meggyötört arccal foglal helyet mellettem majd kivéve kezemből az üveget meghúzza Ő is. 
- Sikerült megnyugtatnom - hangja késként töri meg a közöttünk kialakult csendet. - Eléggé el van kényeztetve a csaj - halkan jegyzi meg maga elé motyogva, de mégis eljut tudatom, amit mondott. Keserű nevetés tör fel belőlem. Apró mosoly húzódik arcára. Kezem végig simítom puha bőrén majd végig húzom fedetlen karján, amitől bizsergés fut végig a testén. Lecsukva húzza meg még legalább háromszor az üveget majd letéve a pultra ellöki kezem és elindul a lépcsőn felfelé. - Nem jössz? - lassan fordul vissza. Kinyújtja kezét ezzel jelezve, hogy menjek vele. Az üvegre bámulok, ami meglepetésemre teljesen üres lett. Leoltom a lámpát és Cassy után sétálok. Kezem átvetem vállán, hogy közelebb tudjam magamhoz. Édesen elmosolyodik majd összeláncolja karjait derekamon és hozzám bújva hagyja, hogy hálószobánk felé vezessem.

6 megjegyzés:

 1. Drága Jordi!

  A zene egyszerűen fantasztikus és nagyon oda vagyok ezért a részért. Tökéletesen átadtad az egész hangulatát és ahogy fogalmazol az elején mesés!!!
  Örülök, hogy egyre több minden derül ki és kezd tisztulni a kép kettejük kapcsolatáról is ami miatt sajnálom is őket. Ez nem egy mindennapi viszony.
  Ezért is olyan érdekes. Mindezek mellett még Selena is bekapcsolódik, hát ez nem lesz semmi. Nagyon várom a folytatást. Fantasztikusan írsz és a kép is nagyon tetszik.

  Puszi, Bius

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Drága Bius!

   Nem igazán tudom mit írhatnék egy ilyen kommentre! Köszönöm! Rengeteget jelent a véleményed és az, hogy így vélekedsz a történetemről egyszerűen fantasztikus! Hálás vagyok érted!

   Puszi, Jordi

   Törlés
 2. Drága Jordi!

  Sajnálom, hogy ismét késtem, de az edzések óta nincs sok időm... :( Annyira csodás volt a részed, a zene meg a képek, tökéletes összhangban voltak!! Egyre több mindent tudunk meg, és hát nem örülök annak amit Justin tett, Selena karaktere itt nem hiszem hogy pozítiv lesz. :/ Cassy viszont rettenetesen drága volt! Várom a folytatást!

  Pippa

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Drága Pippa!

   Teljesen megértem! Nekem se sok időm van mostanság, de az a fontos, hogy eljutottál ide is! :) Jó észrevételeid vannak, de nem akarok elárulni semmit, szóval majd megtudod időben! Köszönöm a dicséreted, rengeteg jelent!

   Puszi, Jordi

   Törlés